Ga direct naar inhoud

Presentatie Popwerkplaats in het Patronaat

Leerlingen uit groep 7 van de Beatrixschool en de Ter Cleeffschool hebben op donderdag 22 maart een spetterend optreden gegeven in het Haarlems Patronaat. In acht weken is de groep omgetoverd tot een heuse popband! De kinderen lieten zich horen op basgitaar, elektrische gitaar, keyboard, zang, percussie en drums. De technici van Patronaat zorgden voor een spectaculaire lichtshow op het podium. Alle trotse ouders en leerlingen van groep 6 kwamen kijken in een dampend Patronaat dat stond te trillen op zijn grondvesten.

Tijdens de lessen van de Popwerkplaats studeren de leerlingen van groep 7 gedurende acht weken een popnummer in en krijgen les op een bandinstrument. Hierbij worden ze gecoacht door het Hart docententeam. De leerlingen leren zich gezamenlijk te presenteren als popband met een eigen bandnaam, kleding en stageperformance. De leerlingen kiezen een eigen popnummer en bandnaam. Tijdens het creatieproces is er veel ruimte voor eigen inbreng. Kinderen die al een instrument bespelen mogen dit ook laten horen. Dit jaar waren er meerdere leerlingen van beide scholen die op hun eigen instrument een solo gaven.

De opwinding van het uitvoeren hiervan maakt dit een onvergetelijke ervaring, zeker toen de zaal hen intens stond toe te juichen. Wie kan er nou zeggen dat hij/zij op tienjarige leeftijd op het hoofdpodium van Patronaat heeft gestaan?
Het popconcert werd afgesloten met een opzwepende toegift door de docentenband, waarbij de leerlingen helemaal uit hun dak gingen.

MuziekLab van Hart organiseert muzieklessen op ca. 24 basisscholen in Haarlem en omstreken. De Ter Cleeffschool en Beatrixschool doen mee met een intensief programma waarbij iedere groep elk jaar een lessenreeks van MuziekLab volgt. Dit zorgt voor een doorgaande leerlijn waarin de kinderen hun muzikaliteit optimaal kunnen ontplooien.