Ga direct naar inhoud

Zomerconcert Wijkorkest Hart - Schalkwijk

Maandag 2 juli om 16.15 uur geven kinderen van Wijkorkest Schalkwijk een zomerconcert op de Dumontschool. De jonge musici spelen verschillende liedjes, van klassiek tot populair en zullen een orkestimprovisatie ten gehore brengen. Het concert is gratis toegankelijk voor iedereen.

School in de Wijk
Het wijkorkest is opgericht door Hart MuziekLab in samenwerking met de basisscholen in het kader van School in de Wijk. De orkestleden spelen al meer dan vier jaar ongeveer eens per maand samen. De kinderen zijn onder schooltijd begonnen met les op een muziekinstrument met de hele klas en vervolgens verder gegaan met muzieklessen na schooltijd. Hart biedt op deze manier een grote groep kinderen de kans om een instrument te bespelen en het plezier van samen muziek maken te ervaren.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem en het Rabobank Stimuleringsfonds.

Meespelen?
Leerlingen tussen de 8 en 11 jaar die in Haarlem-Noord of Schalkwijk wonen, kunnen zich opgeven voor de naschoolse muzieklessen op een basisschool bij hen in de buurt. Na de zomer start een nieuwe reeks lessen. De leerlingen kunnen meteen mee gaan spelen in het wijkorkest.

Klik hier voor meer informatie.