Ga direct naar inhoud

Versterking cultuureducatie VMBO: nieuwe aanvraagronde!

Tot 1 november kunnen scholen weer een aanvraag doen voor de subsidieregeling Versterking cultuureducatie in het vmbo, praktijkonderwijs en vso. Ook een kleine stap die het talent en de persoonlijke ontwikkeling van de leerling op het gebied van cultuureducatie stimuleert kan in deze aanvraag gehonoreerd worden. Voorwaarde is wel dat samengewerkt wordt met de culturele omgeving om de plannen in de komende jaren te realiseren. Heb je een idee maar weet je niet hoe het verder aan te pakken? Neem contact met ons op want wij helpen je graag verder.

Contactpersoon: Eske Scheele escheele@hart-haarlem.nl

De subsidieregeling in het kort

Voor wie?
De subsidie is bedoeld voor een school voor vmbo en/of praktijkonderwijs en/of voortgezet speciaal onderwijs in samenwerking met een culturele instelling. De subsidie wordt aangevraagd door een school of schoolvestiging.

Waarvoor?
Je kan subsidie aanvragen voor een project waardoor jouw school duidelijk een volgende stap zet in de uitvoering en de verankering van cultuureducatie op de school. De doorontwikkeling van cultuureducatie op school in samenwerking met een culturele instelling staat hierbij centraal. Het gaat om een duurzame samenwerking voor drie jaar.

Wanneer?
Er zijn drie aanvraagrondes. Aanvragen die in deze periode binnenkomen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.
2018: 5 maart t/m 26 oktober (gesloten)
2019: 7 januari t/m 1 november
2020: 6 januari t/m 30 oktober

Hoeveel?
De subsidie bedraagt minimaal €10.000,- en maximaal €50.000,- per project voor drie schooljaren. Als je subsidie ontvangt moet je minimaal hetzelfde bedrag zelf bijdragen.

Meer informatie
De volledige subsidieregeling en informatie hierover vind je op de website van Cultuurparticipatie.