Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding

Post-HBO opleiding Cultuurbegeleider

Verbeter het cultuuronderwijs op je school.

Doel
Ben je gecertificeerd cultuurcoördinator en heb je behoefte aan verdieping? Met de opleiding Cultuurbegeleider ontwikkel je meer inhoudelijke kennis op het gebied van cultuuronderwijs. Dit kun je inzetten om bijvoorbeeld een leerlijn te ontwikkelen of collega’s te begeleiden bij het geven van goed cultuuronderwijs.

Opzet
De opleiding bestaat uit 18 bijeenkomsten van circa drie uur gedurende anderhalf jaar. In het eerste jaar vinden colleges plaats. In het laatste half jaar werkt u aan uw eindpresentatie en meesterproef. Hierbij is er een aantal dagen gereserveerd voor coaching, begeleiding en intervisie.

Resultaat Post-HBO Cultuurbegeleider
Na het succesvol afronden van de registeropleiding Cultuurbegeleider, ontvang je een officieel erkend CPION-diploma en wordt je opgenomen in het Abituriënten-Register van de Stichting Post HBO Nederland (SPHBO). De opleiding is gevalideerd door Registerleraar.nl voor 420 registerpunten. Na het doorlopen van de opleiding kun je als cultuurexpert aantoonbaar in aanmerking komen voor een LB-schaal. Je voldoet dan aan de SBL-competenties met taakverzwarende elementen.

Start opleiding in Haarlem/Alkmaar
september 2020

Lestijden
woensdagmiddag van 15.00-18.00 uur, afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt de locatie bepaald

Kosten *
€ 2.650 

Studiebelasting
420 uur

Toelatingseis
Basisopleiding Interne Cultuurcoördinator


* Volg deze opleiding nu GRATIS!

Het ministerie van OCW opent vanaf oktober 2017 een subsidieregeling voor de opleiding Cultuurbegeleider. De subsidie dekt de opleidingskosten van de erkende post-HBO opleiding Cultuurbegeleider. Dit wordt vergoed:

  • cursusgeld (max € 3.000)
  • literatuur (max € 175)
  • reiskosten (max € 300)
  • vervangingskosten (max 72 uur)

Voorwaarde is dat aanvragers de cursus intern cultuur coördinator succesvol hebben afgerond of taken uitvoeren op het gebied van cultuureducatie en door de opleiders na assessment worden aangenomen.

Aanvragen
De subsidie kan bij DUO worden aangevraagd door zelfstandige leerkrachten of door de school als men ook aanspraak wil maken op vergoeding van de vervangingskosten. Meer informatie over deze subsidie vind je hier.

Meer informatie en aanmelding klik hier.