Ga direct naar inhoud

Scholing Begrijpen met je handen

Tweedaagse scholing onderzoekend leren vanuit een thema door Atelier in een Koffer

Creatieve activiteiten zijn uitermate geschikt om kennis te verdiepen, te experimenteren en sociale en motorische vaardigheden te trainen. Door zelf te ontdekken en oplossingen te vinden leren kinderen het meest. Hoe kan je als leerkracht het creatieve potentieel van kinderen beter tot zijn recht laten komen?

Tijdens deze scholing worden mogelijkheden om procesgericht te werken met thema’s getoond en uitgeprobeerd. Deelnemers worden gevraagd om een aantal aankomende (onderwijs)thema’s mee te nemen. We gaan over deze thema’s brainstormen en verrassende mindmaps maken om zelf ideeën en betrokkenheid van kinderen op te wekken. Van hieruit bedenken we betekenisvolle opdrachten waarbij de focus op eigen beelden en inbreng van kinderen ligt, weg van een al vaststaand eindproduct. Ook gaan we in de cursus laagdrempelige #denkenvanuitmateriaal workshops ontwerpen.

Tijdens de scholing is er tijd ingeruimd voor uitwisseling en feedback om deze manier van werken steeds meer eigen te maken. Met de inmiddels vertrouwde en ervaren groep wordt tijdens de terugkomdag uitgewisseld om betekenisvol werken met thema’s in het onderwijs meer en meer een vaste plek te geven.

Deze tweedaagse scholing is een verdieping op de eerder aangeboden interactieve lezing. Heb je die gemist, geen probleem je kunt gewoon meedoen!

https://www.atelierineenkoffer.nl/

Doelgroep
Leerkrachten in het primair onderwijs, pedagogisch medewerkers kinderopvang

Data
Vrijdag 22 november 2019
Woensdag 29 januari 2020
Vrijdag 5 juni 2020 (terugkomdag)

Tijd
9.30 - 16.30 uur

Locatie
Hart, Kleine Houtweg 18, Haarlem

Kosten
€150 euro (inclusief koffie, thee en lunch). Bij annulering voor 29 oktober 2019 worden geen kosten in rekening gebracht.  Deze scholing kan tegen gereduceerd tarief aangeboden worden door financiering vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit

Aanmelden
Meld je hier aan

Minimaal aantal deelnemers
14 personen

Meer informatie
Bernadette Biegstraaten bbiegstraaten@hart-haarlem.nl