Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding

Tijl Bossuyt

Tijl Bossuyt is artistiek en zakelijk leider van De Veerman, een kunstenorganisatie in Antwerpen die zich richt op educatie en participatie. De Veerman vaart heen en weer tussen de kunsten en de maatschappij met het doel de creativiteit, kennis en kunstbeleving te stimuleren. Tijl heeft een achtergrond in dans en media- en kunstmanagement.

Tijl Bossuyt licht tijdens de schoolleiderslunch zijn klaverbladmodel toe; een methodiek waarbij de nadruk ligt op het proces, dat nooit stopt en waarbij groei en ontwikkeling voorop staan. Tijdens zijn presentatie deelt Tijl zijn visie op kansengelijkheid en inclusie. Hoe bereik je een stad waarin ideeën, opvattingen en emoties op een respectvolle manier met elkaar worden gedeeld en geconfronteerd?

“Ik beschouw kunst als een maatschappelijk gebeuren tussen diegene die reflecteert op de werkelijkheid (de kunstenaar) en diegene die bereid is zijn werkelijkheid te willen herzien (deelnemer, publiek). Kunst gaat hierbij niet enkel over een product, maar meer over het proces: de creatie, het beleven, de ontmoeting met de kunst. Het zijn al deze factoren die ik kan initieer, stimuleer en implementeer.”

do 5 november | 12 - 14 uur | Hart
Schoolleiderslunch met presentatie van Tijl Bossuyt, artistiek en zakelijk leider van De Veerman, een kunstenorganisatie in Antwerpen. De lunch wordt verzorgd door Keukengeheimen.
aanmelden

do 19 november | 17 - 18 uur | via Zoom
Vragenuur Tijl Bossuyt, artistiek en zakelijk leider van De Veerman, een kunstenorganisatie in Antwerpen n.a.v. de videoregistratie van de presentatie die hij heeft gegeven tijdens de schoolleiderslunch op 5 november.
aanmelden