Ga direct naar inhoud

Suzan Lutke, creatief denker

Suzan Lutke is musicus, muziekdocent en onderwijskundige. Zij heeft gewerkt als muziek- en CKV-docent in het voortgezet onderwijs en was docent en onderzoeker methodiek en didactiek aan het Utrechts Conservatorium. Ze heeft een eigen trainings- en adviesbureau voor de kunst- en cultuursector en het onderwijs.
Zij schreef het boek “Leren van kunst” over creativiteitsontwikkeling. Onlangs verscheen haar boek “Als de muziek er al is” waarmee ze een lans wil breken voor muziekmethodiek- en pedagogiek die past in onze tijd.
Op 1 april geeft Suzan samen met Henna Nederlandse docenten een kijkje in de Finse keuken. Waarom is cultuureducatie juist nu zo belangrijk?

“Ik ben creatief en pragmatisch. Ik ken het reguliere onderwijs en de kunstwereld van binnen en buiten. Van de vloer tot aan het management. Ik heb respect voor iedereen die zich wil verbinden. En ik zie veel ruimte voor verbetering. Door te praten/discussiëren over het waarom van de kunsten, heilige huisjes bewoonbaar te maken, reflectieve professionals op te leiden, onderzoek te doen, eerlijk te evalueren.”