Singer-songwriter


Aanbieders
MuziekLab

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig beroemd kan worden. Dat is ook zo, maar daar is wel wat voor nodig: een goede song! In deze lessenserie leren de leerlingen stap voor stap een eigen tekst te schrijven en een melodie te componeren. De docent zorgt uiteraard voor de juiste begeleiding zowel didactisch als muzikaal. Naast het maken van muziek (teksten schrijven, melodieën en raps maken) wordt er ook muziek beluisterd. Hierbij worden de kinderen bewust van verschillende stijlen en de ontwikkeling van de muziek in de geschiedenis.

Als afsluiting wordt het zelfgemaakte lied uitgevoerd voor de klas en digitaal vastgelegd.

Doel: Leerlingen van groep 7 en 8 verkrijgen inzicht in verschillende muzikale (klank)elementen en expressie mogelijkheden van hun eigen stem. Ze leren tekstdichten en een melodie componeren en leggen deze vast middels een opname.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn componeren.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn exclusief organisatiekosten, eventuele kosten voor instrumententransport en eventuele korting in het kader van subsidieregelingen. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de aangepaste prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
10 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
60 minuten

Financieel

Kosten
  • € 812,50 per groep
Aanbieder
Op school