HIT 2021 goes wild!

HIT 2021 gaat door! De inschrijfpoorten staan wagewijd open. Ervaren, onervaren, brugpiepers en eindexamenleerlingen, schrijf je nu in voor het HIT! Natuurlijk hebben we het programma moeten aanpassen aan de corona regels, maar dat betekent niet dat we er geen feest van gaan maken.

Verloop HIT 2021

Alle deelnemers krijgen een MasterClass binnen hun eigen discipline. De talenten ontmoeten elkaar en krijgen tips & tricks van hun coaches en elkaar. Via een online omgeving zijn er in april en mei contact- en inspiratiemomenten tussen de coaches en deelnemers. In juni wordt bij Hart een expositie gehouden met werk van deelnemers uit de de categoriën Fashion, Beeldende Kunst en Beeld en Geluid. De beste leerlingen van alle disciplines zijn tijdens één grote finale-avond te zien/horen in het Patronaat. Hopelijk met publiek in de zaal. Zo niet, dan ruilen we de fans om voor camera's en kunnen zij zich thuis installeren. Tijdens deze avond wordt per discipline de 1e prijs uitgereikt. Winnaars maken kans op optredens, masterclasses en een geldbedrag om hun talent verder te ontwikkelen. Aanmelden voor het HIT 2021 kan tot 1 maart.

HIT data

Februari & maart: Workshops op de scholen

20 & 21 maart: MasterClasses voor alle categorieën

April & mei: Online coaching

Juni: Expositie categorie Beeldende Kunsten bij Hart

25 juni: Finale in het Patronaat

Het HIT 2020 ging door de coronamaatregelen helemaal digitaal. Kijk hier hoe de winnaars dit hebben ervaren.

Coaches

Talentontwikkeling staat centraal! Daarom kiezen we dit jaar voor coaches in plaats van juryleden. Niet zo bekend als de coaches van The Voice of Holland, maar zeker niet minder professioneel! Er zijn twee coaches per discipline: een ervaren professional en een professional in opleiding. De coaches en deelnemers zien elkaar tijdens het MasterClass weekend, in de online omgeving en tijdens de Grande Finale. De coaches bepalen wie er tijdens de finale op het podium staan en per categorie de winnaar zijn.

Categorieën

Leerlingen kunnen zich dit jaar aanmelden voor de categorieën (disciplines) Dans, Muziek, Theater, Spoken Word, Fashion, Beeldende Kunst, en Beeld en Geluid. De categorie Schooltoneel is geannuleerd. In plaats hiervan kunnen leerlingen zich individueel of met een groep inschrijven voor de categorie Theater. Hieronder valt ook kleinkunst en cabaret.

HIT 2021 in beeld

Het HIT 2021 wordt vastgelegd op video. Door middel van interviews met de deelnemers, backstage beelden, bezoekjes aan de deelnemende scholen en sneak peaks van de talenten laten we in een aantal 'afleveringen' op YouTube het proces zien.