HIT 75 jaar


Het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT) viert haar 75e verjaardag op het podium van het Patronaat en de Schuur met de finales van HIT 2022. In het Patronaat presenteren maandag 11 april maar liefst 65 jongeren hun talent in de disciplines dans, theater, beeldende kunst, fashion, muziek en fotografie. In de Schuur presenteren dinsdag 12 april vijf middelbare scholen hun toneelproducties en gaan de jonge theatermakers met elkaar in gesprek. Iedereen is welkom om de optredens bij te wonen.

Maandag 11 april belooft in Patronaat een veelzijdige avond te worden met inspirerende cross-overs tussen de verschillende disciplines. Naast hun eigen presentatie werken de jongeren onder leiding van regisseur Elisabeth Ruijgrok samen aan bijzonders optredens. Denk aan een choreografie met alle dansers en een accordeonist die een theaterperformance muzikaal begeleidt. De afgelopen maand zijn de deelnemers door professionals en studenten uit het vakgebied gecoacht in het ontwikkelen van hun talent. Zij bepalen welke vier deelnemers aan het eind van de avond een bedrag van € 1.000 ontvangen voor het volgen van aanvullende lessen en/of workshops voor het verder ontwikkelen van hun talent. Hierbij krijgen de jongeren ook begeleiding van Hart. De avond wordt gepresenteerd door Menzo Schrik.

Dinsdag 12 april laten leerlingen tussen 12 en 18 jaar in de Schuur hun theaterkunsten zien. Dit doen zij door het tonen van een scène uit een productie, een open repetitie of een improvisatie. Een kleurrijke avond, inclusief gesprekken met de jonge theatertalenten over thematiek en het maakproces. Deelnemende scholen zijn Het Schoter, het ECL, het Stedelijk Gymnasium, het Haarlem College en het Coornhert. De avond wordt gehost door Schuurjongeren en geeft ook een voorproefje van de jongerenproductie van Toneelschuur Producties: Starring #24 Bugatti boven water.

Het HIT is een talentonwikkelingsprogramma voor middelbare scholieren (12-18 jaar) uit de regio Zuid-Kennemerland. Het project wordt grotendeels gefinancierd door de gemeente Haarlem. De organisatie is sinds 2011 in handen van Hart.

Tickets voor de finale avonden kunnen voor € 7,50 per persoon worden besteld via de websites van Patronaat en de Schuur.

Finale HIT 2922
Maandag 11 april | Patronaat | Aanvang 19.30 uur

Presentatie Schooltoneel HIT 2022
Dinsdag 12 april | de Schuur | Aanvang 20.00 uur

www.hit-haarlem.nl