Inschrijving naschoolse muzieklessen geopend

Er kan weer ingeschreven worden voor de naschoolse muzieklessen van het MuziekLab. Alle kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen zich opgeven voor deze naschoolse muzieklessen op een instrument op een school in de buurt.

Over de lessen en het Wijkorkest

Je krijgt wekelijks les op je instrument in een klein groepje en je gaat een aantal keer met kinderen uit de wijk samenspelen in een echt orkest, het Wijkorkest. Je muziekdocent is daarbij aanwezig om je te helpen. Tijdens de muzieklessen leer je spelen op je instrument, je maakt een begin met notenlezen en je doet muzikale spelletjes. Met het Wijkorkest speel je verschillende liedjes, waaronder populaire popliedjes en ga je ook improviseren. De lessenreeks wordt altijd feestelijk afgesloten met een optreden voor de ouders en andere fans.

Wat kost het?

Hart organiseert deze lessen in samenwerking met negen scholen uit de wijk. We kunnen de lessen aanbieden tegen een gereduceerd tarief dankzij subsidie van de gemeente Haarlem. Een les kost €4,- voor leerlingen van de Wilgenhoek, Cirkel, Liduina Timorstraat, Liduina Junoplantsoen en de Willem van Oranjeschool. Leerlingen van de Don Bosco, Dumont, Wadden Boerhaave, Globe en Al Ikhlaas betalen €2,50 per les. Leerlingen van andere scholen zijn ook van harte welkom om zich in te schrijven. Zij betalen € 10,- per les.

School in de Wijk

Hart organiseert dit project in samenwerking met School in de Wijk al sinds 2013 op negen scholen in Haarlem. De leerlingen van deze scholen krijgen in groep 5 en/of 6 onder schooltijd tien weken met de hele klas les op een muziekinstrument. Vanaf groep 5 kunnen deze leerlingen ook na schooltijd muzieklessen op school volgen. De nadruk ligt niet op het resultaat, maar op het plezier van samen muziek maken. Het project heeft als doel zoveel mogelijk kinderen een kans te bieden een instrument te leren bespelen en te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Meer informatie over de naschoolse muzieklessen en inschrijven.