Popwerkplaats


Aanbieders
MuziekLab

In de popwerkplaats maken kinderen klassikaal kennis met het spelen in een popgroep. Een bandcoach en een zangcoach brengen de leerlingen de eerste vaardigheden op popinstrumenten en van popzang bij. De leerlingen spelen twee bekende nummers, die gezamenlijk gekozen worden aan het begin van de lessenreeks. De instrumenten worden verzorgd door het MuziekLab.
Het doel is om kinderen te laten ervaren hoe mooi en bijzonder het is om samen muziek te maken op echte popinstrumenten. Daarnaast worden de leerlingen zich bewust van wat er allemaal bij komt kijken: timing, harmonie, ritme, zang, omgaan met volume, techniek en samen spelen met elkaar! Dit project kan een stimulans zijn voor de kinderen om zelf een instrument te gaan bespelen of te gaan zingen.

Een effect van de workshop op langere termijn is dat kinderen op een andere, intensievere manier kunnen kijken, luisteren en genieten van professionele livemuziek die (later) op hun pad komt.

Doel: Door zelf spelend en ontdekkend met een instrument of hun zangstem in aanraking te zijn geweest, hebben de leerlingen basisvaardigheden verorven op een instrument en het plezier van (samen) muziek maken ervaren.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn instrumentaal.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn inclusief organisatiekosten en eventuele kosten voor instrumententransport. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
10 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
45 minuten

Financieel

Kosten
  • € 2108,00 per groep
Aanbieder
Op school

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab en adviseur cultuureducatie
aheijne@hart-haarlem.nl