Iedereen een Instrument


Aanbieders
MuziekLab

Tijdens de lessenreeks Iedereen een Instrument leren de leerlingen op een basisniveau spelen op één van de volgende instrumenten: viool, altviool, cello, gitaar keyboard, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn of slagwerk. Per school worden drie van deze instrumenten aangeboden. Deze module wordt dan ook door drie docenten gegeven (één docent kan met maximaal 10 kinderen werken). De instrumenten worden verzorgd door het MuziekLab.
Naast het verwerven van de basisvaardigheden krijgen leerlingen de ruimte om te experimenteren met de mogelijkheden van het instrument en leren ze samenspelen. Al snel komen de instrumentgroepen bij elkaar om enkele liedjes of improvisatie werkvormen samen in te studeren.

Aan het eind van de module wordt een presentatie gegeven waarbij de hele klas samen speelt in één groot orkest!

Doel: Door zelf spelend, experimenterend en ontdekkend met een instrument in aanraking te zijn geweest, hebben de leerlingen basisvaardigheden verworven op een instrument en het plezier van (samen) muziek maken ervaren.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn instrumentaal.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn inclusief organisatiekosten en eventuele kosten voor instrumententransport. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
45 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
10 minuten

Financieel

Kosten
  • € 2176,00 per groep
Aanbieder
Op school

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab en adviseur cultuureducatie
aheijne@hart-haarlem.nl