Erik of het klein insectenboek

Aanbieders
Stip Theaterproducties

Regisseur Noël Fischer en schrijver Jibbe Willems maken een eigentijdse variant van Godfried Bomans' beroemde meesterwerk Erik of het kleine insectenboek. Bomans’ humor, ironie en bijzondere taal krijgen een nieuw leven in deze moderne muzikale versie, waarin de aandacht voor het milieu centraal staat. Zijn moraal, dat geluk relatief is en dat zorgen voor anderen en je directe leefomgeving belangrijk zijn, komt in nieuw licht te staan.

Erik Pinksterblom is een brutaal en fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Op een avond belandt hij in een parallel universum waarin de insecten verdacht veel op mensen lijken. Gekrompen tot het formaat van een vlieg, beleeft Erik bizarre avonturen in de natuurjungle. Hij maakt ruzie met wespen, hiphopt met een hommel en logeert in een airbnb-slakkenhotel. Net op tijd ontsnapt hij uit een spinnenweb, filosofeert met een gedeprimeerde regenworm en komt terecht in een strijd tussen mierenlegers.
Onderweg komt Erik erachter dat de insectenwereld er niet goed voorstaat. De bijen hebben moeite met overleven, de stad rukt op en iedereen worstelt met menselijk afval, luchtvervuiling en pesticiden. De weg terug naar huis vinden lijkt een onmogelijke missie. Erik weet zichzelf te redden. Maar lukt het ook de insecten te redden?

Locatie: Stadsschouwburg

Trefwoorden: Natuur, Insecten, Ontdekken, Vriendschap

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
13 februari 2023

Tijd & Info

Duur
120 minuten
Aanbieder
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem