HOKJE

Aanbieders
Jeugdtheaterbureau Slot

Er zijn hokjes die je kan zien. Daar kan je in kruipen, en je kan er ook weer uit. Dat is anders bij onzichtbare hokjes. Ben jij meestal het stoerste kind uit de klas? Dan is het moeilijk om te zeggen dat je ook wel eens bang bent, of verdrietig. Of ben jij de kleinste en vindt iedereen jou schattig? Dan ben je nooit de baas van alle spelletjes, terwijl je daar misschien heel goed in bent. Het zou fijn zijn als die onzichtbare hokjes niet bestonden. Dan vindt niemand het gek als je ’s morgens alleen wilde dingen doet, en je ’s middags ineens een mooi prinsesje wilt zijn.

In de circustheatervoorstelling HOKJE proberen vier acrobaten met salto’s en kunst- en vliegwerk uit hun hokjes te komen. Bij het circus staan de sterke jongens altijd onderaan en zweven de meisjes hoog in de lucht. Maar wat als dat nou eens omgekeerd is? In HOKJE willen de acrobaten niet alleen maar hun kunsten vertonen. De onderman wil laten zien dat hij meer is dan een bonk spieren, en het stille bovenmeisje wil ook wel eens lekker hard schreeuwen.

Gekoppeld aan de circustheater voorstelling HOKJE, biedt WIRWAR Producties acrobatiek workshops aan voor op school. Hiervoor komt WIRWAR in de week volgend op het theaterbezoek in de Schuur naar de school toe. De klassen die de voorstelling HOKJE hebben gezien, krijgen een circustheater workshop, waarin we een mix maken van theater en acrobatiek oefeningen. Tevens wordt er dieper op de thematiek van de voorstelling ingegaan.
Deze workshop is alleen in combinatie met de voorstelling te boeken en er wordt een meerprijs in rekening gebracht voor deze activiteiten, de workshop wordt dus niet bekostigd door het CultuurMenu.

Locatie: Toneelschuur

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
7 februari 2023

Tijd & Info

Duur
50 minuten
Aanbieder
Schuur