Cinekid Filmfestival Film

Aanbieders
CineKid

Cinekid biedt een uitgebreid programma tijdens het festival in Haarlem in oktober en verzorgt voorafgaand aan het festival schoolvoorstellingen in de Schuur; elke film is inclusief bijpassende workshop in de zaal.
Hiermee zorgt Cinekid dat alle kinderen in Nederland kennis kunnen maken met kwaliteitsfilms en dat zij op intensieve wijze betrokken worden bij diverse vormen van media(kunst).
Cinekidfilms verwonderen, vermaken, verbinden en dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.

Voorbereidend lesmateriaal
Gratis voorbereidend digitaal lesmateriaal voor in de klas, waarmee leerkrachten de leerlingen kunnen voorbereiden op het bezoek. Via film verplaatsen kinderen zich in verhalen van over de hele wereld en reflecteren zo op hun eigen belevingswereld én die van de ander. Het lesmateriaal van Cinekid helpt de leerlingen en de leerkracht hierbij op weg.

Inclusief workshop
Rondom een Cinekid filmvertoning is er altijd een interactief randprogramma waarin leerlingen spelenderwijs meer leren over film en media.

Training filmeducatie voor leerkrachten
Voor leerkrachten die met hun groep Cinekid in de Schuur bezoeken, organiseren Hart en de Schuur op een ander moment in het schooljaar een gratis training Filmeducatie in je klas.

Locatie: Filmschuur
Trefwoorden: Animatie, verbeelding, artistiek, reflectie, cultuur

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Film bij podia

Classificatie

Disciplines
Film

Waar & wanneer

Periode
13 oktober 2023

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Filmschuur