Koning Gilgamesj

Aanbieders
Charlie Duran/DIEHELDING

Sama’s moeder is overleden en haar vader zit de hele dag in het British Museum naar een kleitablet te staren. Hij heeft het grote geheim van de kleitablet bijna ontrafeld en kan nergens anders meer over praten. Als haar vader op een dag niet meer thuiskomt, besluit Sama zelf de kleitablet te gaan onderzoeken. Met hulp van het publiek ontcijfert ze het spijkerschrift en ontdekt ze het verhaal van de legendarische held Koning Gilgamesj.

Toegankelijke bewerking van Gilgamesj, het oudste epos ter wereld.
Koning Gilgamesj is een theatergame met hiphop als belangrijkste muzikale bron, waarin het publiek zelf missies oplost die het verhaal op het podium voortstuwen.

De voorstelling vindt plaats op dinsdag 31 oktober 2023.

Lesmateriaal
Koning Gilgamesj begint al ruim voor de voorstelling; in een digitale omgeving, thuis of op school, stapt het publiek de “Game-verse” binnen: een universum waarin de wereld van Koning Gilgamesj zich opent en de reis begint.
In de game worden herinneringen, bezit met een emotionele waarde, dierbaren, dikke outfits, hatelijke momenten en eigenzinnige beats verzameld. Alles is nodig om verder te komen, los te laten en te overwinnen. Om uiteindelijk in de voorstelling deelgenoot te worden van het verhaal.

Locatie: Schuur
Trefwoorden: Game theater, hiphop muziek, puzzels,
vriendschap, verlies

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
31 oktober 2023

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Schuur