Belle & Het Beest

Aanbieders
Het Balletorkest

Het Balletorkest komt terug naar Haarlem met een eigentijdse en humoristische versie van het beroemde verhaal Belle en het Beest. Een muziektheatervoorstelling waarin de 50 musici van het orkest en een cast van gerenommeerde acteurs samen de scènes spelen. De musici komen in beweging en spelen in steeds wisselende formaties een bonte collage van hoogtepunten uit de klassieke muziek.

Belle is de lieveling van haar vader en krijgt alle aandacht van de jongens uit het dorp. Het maakt haar oudere zussen gek van jaloezie. In het dorp komt een vreemdeling wonen en de wildste verhalen gaan rond. Een indringer, een gevaarlijke gek, een gruwelijk beest. Er ontvouwt zich een adembenemend avontuur, waarin Belle de angst voor het onbekende overwint, een nieuwe wereld ontdekt, belaagd wordt door haar jaloerse roddelende zussen, en uiteindelijk het Beest moet beschermen tegen de volkswoede van het hele dorp.

Het Balletorkest, de Philharmonie en Hart Haarlem slaan de handen ineen om in Haarlem weer een structureel aanbod van symfonische muziek voor kinderen te realiseren. De voorloper van Het Balletorkest, Holland Symfonia, was bekend vanwege de spraakmakende muziektheatervoorstellingen voor kinderen zoals de Orkestkeuken, de Grote Mees Kees Show, Alice in Wonderland en de Terugkeer van Hans en Grietje (bekroond met 4 musical awards). Hetzelfde artistieke team is nu verantwoordelijk voor de nieuwe voorstelling Belle en het Beest.

De voorstelling vindt plaats op maandag 15 januari of dinsdag 16 januari 2024. 

Locatie: Philharmonie
Trefwoorden: Muziektheater, symfonieorkest, klassieke muziek, hedendaags sprookje, balletorkest

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Waar & wanneer

Periode
15 januari 2024

Tijd & Info

Duur
70 minuten
Aanbieder
Philharmonie