Pech

Aanbieders
George & Eran Producties/De Kr

Saar leeft in een stad die anders is dan alle andere steden. Een stad die verscheurd is door een brede rivier zonder bruggen. Aan Saars kant van de rivier hebben mensen veel pech. Zakken vol met echte, tastbare en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Waar komt al die pech vandaan? Waarom hebben Saar en haar vader meer pech dan de mensen aan de andere kant van de rivier? Dat is toch oneerlijk? Saar steekt vol vastberadenheid de rivier over om een antwoord te vinden op haar vragen.

In een fantasierijke wereld wordt de vinger op de zere plek gelegd van kansenongelijkheid, armoede en een kloof die steeds maar groter wordt.

De voorstelling vindt plaats op dinsdag 23 januari 2024.

Bijbehorende workshop
Het educatietraject bestaat uit filosofische gesprekken in de klas rond het thema pech en armoede. Samen met De Zolderkamer, een organisatie die mensen bijstaat die de dupe zijn van de toeslagen-affaire, worden speelse workshops georganiseerd om kinderen te leren hoe je met geld kunt omgaan.
Te boeken via de Schuur: educatie@schuur.nl / 023-5173900.
De kosten voor de workshop zijn voor de school. 

Locatie: Schuur
Trefwoorden: Muziektheater, armoede, ongelijkheid, pech, het lot

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
23 januari 2024

Tijd & Info

Duur
75 minuten
Aanbieder
Schuur