The Neverending Story

Aanbieders
Het Filiaal theatermakers

Het Filiaal theatermakers maakt van de tijdloze klassieker van Michael Ende een voorstelling die de toeschouwers meeneemt op een queeste door tijd en ruimte, een tocht door het multiversum.
Als Bastiaan, een jongen die gepest wordt om zijn rijke fantasie, op een zolder ‘Het oneindige verhaal’ gaat lezen, komt hij terecht in een wereld die boordevol verhalen zit, maar die bedreigd wordt door het oprukkende ‘Niets’. Terwijl hij de avonturen van de jonge held Atreyu volgt, komt hij meer in meer ìn het verhaal terecht, tot hij tenslotte in ‘Fantasië’ belandt en zélf held wordt. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk!

In deze tijd – die zo bol staat van afleiding – is het heel prettig om je te laten meeslepen door een spannend, veelkleurig verhaal. Net als Bastiaan reist de lezer/ kijker van The Neverending Story mee naar het rijk van Fantasië en terug naar onze wereld. Maar wat blijft erover van onze wereld als er geen verhalen meer worden bedacht? En wat gebeurt er als het oprukkende ‘Niets’ alles verslonden heeft? Daarin blijven de avonturen van Bastiaan nog steeds even relevant. Omdat, als er geen verhalen meer verteld worden, álles eindigt.

Het Oneindige Verhaal, een fantastische grote zaal voorstelling, voor jong en oud, vol wonderlijke wezens en live muziek.

Naar het boek van Michael Ende
Regie: Monique Corvers
Muziek: Gábor Tarján
Bewerking: Don Duyns

De voorstelling speelt op maandag 4 maart 2024.

Locatie: Stadsschouwburg Haarlem
Trefwoorden: theater, poppentheater, muziek, fantasie, held

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor vervoer. Eén begeleider per 8 leerlingen. 

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
4 maart 2024

Tijd & Info

Duur
90 minuten
Aanbieder
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem