Rijnreisje

Aanbieders
De Toneelmakerij

Ga mee op reis langs de belangrijkste rivier van Nederland en ontdek prachtige mythen en verhalen. Tegelijkertijd komen door het zakkende waterpeil ook de desastreuze gevolgen van de klimaatverandering, overbevissing en vervuiling steeds meer aan het oppervlak. In Rijnreisje van multitalent en Mary Dresselhuys Prijs-winnaar Steef de Jong trekt alles in een bewegend schilderij aan je voorbij.
Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te paaien. We gaan mee op avontuur, een barre tocht van honderden kilometers. Drie spelers zingen, dansen en performen alles: van de zalmen en de rivier tot dorpen, steden, dieren, legendes en nog veel meer. Dit alles gezongen in klanken en universele woorden die iedereen begrijpt.

De voorstelling vindt plaats op dinsdag 12 maart 2024.

Bijbehorende workshop: 
Rijnreisje-lespakket: een bouwpakket om de bedding van de Rijn voor even te verleggen naar het klaslokaal. Leerlingen gaan aan de haal met het verhaal en stoppen erin wat ze zelf leuk, spannend of belangrijk vinden én gaan aan de slag met Steef de Jongs lievelingsmateriaal: karton.
Rijnreisje-spel dat bewustzijn over water en vervuiling stimuleert. Een spel waarin slim samengewerkt moet worden om alle obstakels voor de zalm uit de weg te ruimen.
Te boeken via de Schuur: educatie@schuur.nl / 023-5173900.

Locatie: Schuur
Trefwoorden: Beeldend muziektheater, language no problem, Haarlems theatermaker, mythen, klimaatverandering

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
12 maart 2024

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Schuur