Dit vind jij leuk

Aanbieders
Bonte Hond

Hitlijsten staan vol met over-geproduceerde songs, alles is voorbedacht op basis van algoritmes en TikToktrends. Door filters en autotune wordt de lijn tussen echt en nep steeds dunner, warriger en vager. Wanneer voldoe je aan de standaarden en verwachtingen van de maatschappij? Wanneer is zijn wie je bent goed genoeg?

Te veel mimiek, een doorsnee lichaam, te weinig zangtalent, een afwijkend gezicht. Om door te breken gaat het niet enkel en alleen meer om talent of doorzettingsvermogen. Het gaat om de looks en binnen een mal passen. Als je een sterke zangstem hebt kun je maar beter een rotkop hebben of uitzonderlijk knap zijn.

Dit vind jij leuk is een muzikale voorstelling die schopt tegen dat wat perfect moet zijn. Over authenticiteit, verwachtingen van de maatschappij en het gemaakte leven met boze ondertoon. Maar ook een ode aan het gemiddelde, opgaan in de menigte en snel vergeten worden.

De voorstelling vindt plaats op dinsdag 19 maart 2024.

Locatie: Schuur
Trefwoorden: Muziektheater

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
19 maart 2024

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Schuur