Reinaert de V

Aanbieders
Holland Opera

Het oerverhaal over Reinaert de Vos komt tot leven in deze multimediale muziektheaterproductie. De poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, muzikanten van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera verwennen ogen en oren in deze voorstelling voor de hele familie.

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater worden er na elkaar op uitgestuurd om hem te dagvaarden, maar Reinaert zet hen dat lelijk betaald. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt verschijnt Reinaert aan het hof. Alles pleit tegen hem en hij wordt ter dood veroordeeld…De listige Reinaert weet koningin Nobel echter met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld, terloops offert hij hierbij zijn dochter op. Als hij dan ook nog een schat ter sprake brengt, gaat de koningin overstag.

Het satirische dierenverhaal wordt vertaald naar een klimaatrechtzaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie, waarin de jeugd opstaat tegen de oude garde en waarin de dochter van Reinaert uiteindelijk zegeviert.

Het aloude verhaal werd speciaal voor deze voorstelling bewerkt door schrijver en dichter Simon van der Geest, die twee keer een Gouden Griffel mocht ontvangen voor zijn jeugdboeken: Dissus en Spinder. Oene van Geel (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs2013) maakt een veelzijdige muzikale compositie, waarin elke speler een eigen muzikaal idioom krijgt. Zo zingt Koningin Nobel in gospelstijl; Reinaert zingt in modern klassiek stijl en zijn dochter Rosseline zingt in popstijl.

De voorstelling vindt plaats op maandag 8 april 2024.

Locatie: Stadsschouwburg Haarlem
Trefwoorden: Poppentheater, muziektheater

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
8 april 2024

Tijd & Info

Duur
70 minuten
Aanbieder
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem