Toeti

Aanbieders
IJsbeerINC

Gio en Cipe zitten te vissen in een lelijke, vieze, warme, stinkende stad. Wanneer ze een oude ijsmachine opvissen, krijgt Cipe plots een idee. ‘Ik wil ijs maken voor de hele stad: een toeti per tutti!’

Maar hoe kom je aan zoveel ijs? Op de Noordpool natuurlijk! Eindelijk op avontuur! De wereld blijkt groter, mooier en gevaarlijker dan ze ooit hadden kunnen bedenken. Eenmaal op de Noordpool komen ze een ijsbeer tegen. Kan hij hen soms aan ijs helpen? En wat zal er gebeuren als straks alle ijsmachines op volle kracht draaien?

TOETI (4+) is een beeldende voorstelling met twee spelers, poppen, live muziek en video. Het is het derde deel van het diner-drieluik van IJsbeerINC. dat laat zien waar eten vandaan komt en wat dat doet met de wereld om ons heen. Een speelse voorstelling waarin de verbeelding aan de macht is met een ijsje toe!

Pssst… Wist je dat bijna al het decor in TOETI van plastic zeeafval is gemaakt?

Locatie: Op school
Trefwoorden: poppentheater, reis, wereld, milieu, dieren

Voorwaarden: Speelvlak 6 x 5 x 2,8 m. Verduistering ivm projectie. Opbouwtijd 2 uur, afbreektijd 1 uur. Max. 2 voorstellingen op 1 dag. Max. 100 lln per voorstelling. Datum wordt in overleg bepaald.

Inhoud dansworkshop Sophia Kienhuis

In de dansworkshop die bij de voorstelling Toeti wordt aangeboden, zullen de kinderen voorbereid worden op hun voorstellingsbezoek en de thema’s die in de voorstelling aan bod komen. De voorstelling wordt al dansend behandeld en tot leven gebracht, waardoor voorstelling en workshop samen mooie input geven voor een kunstproject op school rondom reizen, ijs, hergebruik, de Noordpool, de zee en het diepzeeleven.

Doel workshop: kennis op doen, onderzoeken en plezier maken.

Voorwaarden workshop: De school beschikt over een speellokaal en/of gymzaal en een muziekinstallatie die muziek afspeelt van Ipod of CD. 

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 1, 2

Soort activiteit

Voorstelling op school

Waar & wanneer

Periode
1 januari 2024

Tijd & Info

Duur
50 minuten
Aanbieder
Op school