Toveren met kleur

Aanbieders
Maya Mutlu

Een ontdekkingstocht van kleur en structuur. We beginnen met misschien de meest betoverende gedeelte, mengen van kleuren en gebruiken we ongebruikelijke materialen om ermee te schilderen. Materiaal vormt de inspiratie en het uitgangspunt voor het kunstwerk. Het gaat om het proces en niet de eindresultaat. Desgewenst kan er ook gewerkt worden met klei, touw en takjes of zelf kleur maken met specirijen uit de keuken. De workshop kan ook worden gekoppeld aan een thema op school bijvoorbeeld "de ruimte".

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de leerlingen ontdekt zij zelf hun lievelingskleuren kunnen mengen. Door bepaalde schildertechnieken te gebruiken ontdekken ze kunnen "toveren", een effect creëren. Het gaat om het process en het ontdekken van aangeboden materialen waardoor geen fouten kunnen worden gemaakt, alles is goed.
Trefwoorden:
 kleur, structuur, schilderen, kunst, ontdekken, planeet, sterren, nieuw, thema

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft. De school zorgt zelf voor: stevig papier, paletten, penselen, plakkaatverf.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 1, 2

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Beeldend
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Op school