Kijk eens door de ogen van...

Aanbieders
Maya Mutlu

Ontdek hoe kleurrijk de wereld kan zijn door de ogen van kunstenaars. Zo ontdek je schilderen of tekenen als Vincent van Gogh, Marc Chagall, Picasso maar ook Frida Kahlo en Georgia O'Keeffe. De beeldtaal en stijl van deze kunstenaars is zo inspirerend! Hoeveel kleuren zal jouw Sterrennacht hebben? Maak een zelfportret a la Frida, een gedroomde landschap van Chagall of duik in de wereld van bloemen met O'Keeffe. De workshop is op maat te boeken waarbij gefocust wordt op één kunstenaar.

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de leerlingen kennisgemaakt met de beeldtaal van een kunstenaar en wat bijzonder is aan hun manier van werken. Naast kennis en vaardigheid die zij hebben opgedaan, ontdekken ze een wereld buiten die van hen en dat draagt bij aan flexibiliteit en inlevingsvermogen. Ze inspireren en respecteren elkaar(s werken).
Trefwoorden: kunst, bloemen, schilderen, Vincent van Gogh, Picasso, Frida Kahlo, Kunstgeschiedenis, nieuw, thema

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft. De school zorgt zelf voor: stevig papier, plakkaatverf.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Beeldend
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Op school