Kinderroute: Maak je eigen gebruiksaanwijzing!

Aanbieders
Museum van de Geest

Suf is het eigenlijk, dat we voor elk apparaat een gebruiksaanwijzing hebben maar niet voor het allerbelangrijkste: jezelf! Daarom kun je in het Museum van de Geest je eigen gebruiksaanwijzing maken, zodat iedereen weet hoe zij het beste met je om kunnen gaan.

De leerlingen gaan op pad in het museum met een interactieve guide, die hen van alles over de wonderlijke menselijke geest vertelt én helpt hun eigen gebruiksaanwijzing in te vullen. Via de antwoorden komen zij ook terecht bij een aantal ‘boekendubbelgangers’. Een personage uit een boek dat net zo grappig, net zo moedig, zo handig, zo sportief of net zo dromerig is als de leerling.
De kinderroute is ontwikkeld in samenwerking met het Letterenfonds.

Museum van de Geest
Museum van de Geest biedt een podium voor de kracht en kwetsbaarheid van de menselijke geest. In Haarlem ont-dek je het kunstwerk tussen je oren door middel van persoonlijke, wetenschaps- en levensvragen, in combinatie met hedendaagse kunst en cultuurprogramma’s. Het museum ontving in 2022 de prestigieuze European Museum of the Year award voor het innovatieve mensgerichte cultuuraanbod.

Doel: Aan het eind van deze activiteit hebben leerlingen hun eigen gebruiksaanwijzing gemaakt, zodat anderen weten hoe zij met de leerling om kunnen gaan. Leerlingen worden bewust van wat uniek is aan zichzelf. Ook komt de leerling met antwoorden terecht bij een boekendubbelganger. Dit is een boekpersonage die vergelijkbaar is met de leerling.
Trefwoorden: ontdekking, menselijke geest, zelfontwikkeling, boeken, lezen

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. 1 begeleider per 6 kinderen

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 6

Soort activiteit

Museumbezoek

Classificatie

Disciplines
Erfgoed

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Museum van de Geest