TORIMAN

Aanbieders
Wijnand Stomp

Anansi is een klassieke held uit de Afro-Caribische vertelcultuur, maar zo universeel van karakter dat hij oceanen en cultuurverschillen overbrugt alsof het regengootjes langs de stoeprand zijn. Anansi heeft altijd honger, maar werken voor de kost? Echt niet! Om zijn buik vol te krijgen verzint hij de meest creatieve trucs. Anansi raakt altijd verstrikt in zijn eigen spinsels. Toch weet hij zich op onnavolgbare wijze door list en bedrog er steeds weer uit te wurmen.

De spin Anansi is een nieuwsgierig karakter. Hij steekt zijn neus graag in andermans zaken en ‘leent’ erop los. Stomp is erg verknocht aan zijn alter ego en bewondert zijn levenslust.
Alias Mister Anansi vertelt hij hoe Anansi in één dag popster wordt. Hoe koning “Anthony Got it the First” alle horloges van zijn onderdanen afpakt om zelf als enige bij de tijd te zijn. Totdat Anansi toen het horloge van de koning leent, want lenen is geen stelen, toch?

Wijnand Stomp, alias Mister Anansi, is humoristisch, ondeugend en een tikkeltje wijs. En hij is kids-Comedian, Pearl of the Dutch Caribbean ‘Art & Literature’ en verteller van het jaar 2013. Kortom één van de beste theatrale vertellers van Nederland.
Razendsnel wisselt Stomp van personage en sleurt hij je mee in een stroomversnelling van verhalen met nieuwe en oude Anansi liedjes.

Locatie: Theater Elswout
Trefwoorden: Storytelling, Immaterieel Erfgoed, Koloniale geschiedenis, Slavernijverleden

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
15 mei 2024

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Theater Elswout