Alles is Muziek (groep 3-4)


Aanbieders
MuziekLab

In deze lessen komen kinderen in aanraking met verschillende muzieksoorten en muziekinstrumenten. Ze beluisteren muziekfragmenten en proberen hierna de thema’s van deze fragmenten te vertalen naar eigen muziekstukjes.
Ze leren dat je met twee oren muziek kunt horen die je eerder nog niet kende. En ze leren dat je met alles muziek kunt maken. Met je lijf en met je stem, met pennen en potloden, met trommels en triangels; alles maakt de muziek die je zelf verzint.

Doel: De leerlingen kunnen met geluiden die bij een bepaald thema horen m.b.v. vormregels een muziekstukje maken. Ze kunnen de geluiden vertalen naar hun stem, bodypercussie en muziekinstrumenten.

Als afsluiting wordt het muziekstuk uitgevoerd en hebben de leerlingen spelenderwijs hun gehoor getraind, hun muzikale vaardigheden op instrumenten verbeterd en hun creativiteit vergroot.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn componeren.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn inclusief organisatiekosten en eventuele kosten voor instrumententransport. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
10 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
45 minuten

Financieel

Kosten
  • € 510,00 per groep
Aanbieder
Op school

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab en adviseur cultuureducatie
aheijne@hart-haarlem.nl