Mix it!


Aanbieders
MuziekLab

Steeds meer muziek wordt gemaakt met behulp van computers. Vooral in de hiphop- en dancescene komt er bijna geen instrument aan het productieproces te pas. Mix it! is een reeks van tien lessen, waarin de leerlingen door middel van een computerprogramma zelf een remix leren maken, maar ook met professionele DJ apparatuur leren werken. De leerlingen krijgen in gesplitste groepen les van twee docenten. Elke leerling krijgt drie DJ workshops, zes remixworkshops en de module wordt afgesloten met een gezamenlijke presentatie. De laptops en DJ apparatuur worden beide door het Muziek Lab verzorgd.
In de remixworkshops maken de leerlingen kennis met het produceren van muziek op de computer. Na het kiezen van een bestaand nummer in een specifieke muziekstijl (pop/rock, hiphop/R&B of dance) kunnen de leerlingen van dit nummer zelf een remix maken. Leerlingen werken tijdens de remixworkshops in tweetallen aan een computer of iPad.
Tijdens de DJ workshops leren de leerlingen hoe professionele DJ apparatuur werkt. De leerlingen leren hoe zij zelf muziek kunnen mixen, loopen, hoe ze effecten kunnen gebruiken en kunnen scratchen. De stijlen die tijdens deze lessen behandeld worden zijn Urban, House, Trance en Pop.

Doel: De leerlingen ontdekken de mogelijkheden van het gebruik van de computer/tablet bij het maken van popmuziek. Zij creëren hun eigen popsong m.b.v. een computerprogramma (‘Reaper’ of ‘Garageband’) en leren al doende vormprincipes toe te passen en verschillen tussen stijlen te herkennen. Leerlingen ervaren hoe het is om met professionele DJ apparatuur te werken en komen in aanraking met verschillende stijlen uit de hedendaagse dansmuziek.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn componeren.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn inclusief organisatiekosten en eventuele kosten voor instrumententransport. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
10 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
60 minuten

Financieel

Kosten
  • € 1700,00 per groep
Aanbieder
Op school

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab en adviseur cultuureducatie
aheijne@hart-haarlem.nl