Alles is Muziek (groep 5-6)


Aanbieders
MuziekLab

In de wereld om je heen klinken veel geluiden. Vaak hoor je ze niet bewust, sluit je jezelf er voor af. In deze module gaan de leerlingen als jonge onderzoekers op geluidenjacht. Wat hoor je allemaal in de klas, in de school en op straat?
Behalve geluidenjagers worden ze ook componisten. Hoe kan je met die geluiden muziek maken, hoe kan je ze vertalen naar je stem en muziekinstrumenten? Welke geluiden zijn spannend, hoe zet je ze zo in een volgorde dat het echt muziek oplevert? Door antwoord op al die vragen te zoeken, ontstaat een origineel muziekstuk.

Als afsluiting wordt het muziekstuk uitgevoerd en hebben de leerlingen spelenderwijs hun gehoor getraind, hun muzikale vaardigheden op instrumenten verbeterd en hun creativiteit vergroot.

Doel: De leerlingen worden zich bewust van alledaagse geluiden om zich heen, kunnen ze vertalen naar hun stem en muziekinstrumenten en kunnen daar m.b.v. vormregels een muziekstuk mee maken.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn componeren.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn inclusief organisatiekosten en eventuele kosten voor instrumententransport. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
10 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
45 minuten

Financieel

Kosten
  • € 510,00 per groep
Aanbieder
Op school

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab en adviseur cultuureducatie
aheijne@hart-haarlem.nl