Componeren in de Klas


Aanbieders
MuziekLab

Kinderen ontdekken en experimenteren graag, ze verzinnen hun eigen LEGO bouwwerk, of ontwerpen graag kleding voor hun Top Model. Maar als het op muziek aankomt luisteren ze naar voorgebakken liedjes. Dat je ook zelf muziek kunt componeren leren ze in deze module.
Via de principes van Creative Music Making leren ze samen een compositie te maken. Vanuit een bepaald thema, dat in overleg met de school kan worden vastgesteld, ontstaan via improvisatieoefeningen kleine muziekstukjes die samen een groot muziekstuk kunnen vormen. Dat gebeurt met de stem, maar ook op verschillende instrumenten. De school kan hierbij gebruik maken van melodisch slagwerk (marimba, vibrafoon) of keyboards van MuziekLab.

Het muziekstuk dat in een aantal weken ontstaat wordt natuurlijk uitgevoerd voor een publiek van ouders of een parallelklas.

Doel: De leerlingen leren gezamenlijk een eigen muziek stukken te ontwerpen en ontdekken een aantal creatieve mogelijkheden van hun stem en verschillende instrumenten.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn componeren.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn inclusief organisatiekosten en eventuele kosten voor instrumententransport. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
10 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
45 minuten

Financieel

Kosten
  • € 680,00 per groep
Aanbieder
Op school

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab en adviseur cultuureducatie
aheijne@hart-haarlem.nl