Spelen met Muziek (groep 3-4)


Aanbieders
MuziekLab

Muziek is een universele taal. Al experimenterend en spelend leren de kinderen deze taal te hanteren. Ze ontdekken dat muziek harder en zachter kan klinken, hoger en lager, sneller en langzamer enzovoorts. Er wordt gezongen, op instrumenten gespeeld, teksten en muziekjes worden bedacht en er wordt ook goed naar muziek geluisterd. Zo ontstaan kennis, inzicht en vaardigheden in muziek en ontdekken de kinderen tegelijkertijd hun muzikale mogelijkheden.
De muzieklessen dragen behalve aan de individuele muzikale ontwikkeling van de kinderen ook bij aan hun sociale vaardigheden en aan het versterken van een positieve sfeer in de groep.

Deze module kan op verschillende manieren worden ingevuld afhankelijk van de wensen van de school en de thema's die in de klas spelen.

Doel: Leerlingen van groep 3 en 4 verkrijgen inzicht in verschillende muzikale (klank)elementen uitgaande van het Klank-Vorm-Betekenis model.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn instrumentaal.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn inclusief organisatiekosten en eventuele kosten voor instrumententransport. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
10 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
40 minuten

Financieel

Kosten
  • € 453,33 per groep
Aanbieder
Op school

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab en adviseur cultuureducatie
aheijne@hart-haarlem.nl