Zing't! (groep 1-2)


Aanbieders
MuziekLab

Jonge kinderen houden van zingen. Tijdens het spelen bedenken kinderen vaak zelf liedjes. En als zingen zo leuk is, dan is samen zingen nóg leuker. Toch is samen zingen voor jonge kinderen niet vanzelfsprekend. Als je een lied gelijk wilt inzetten, moet je op elkaar letten en dus samenwerken. Maar als je samen zingt, is het wel moeilijker om te horen of je het zelf goed doet. Luisteren naar jezelf en anderen is voor het zingen dus van groot belang. Naast het verbeteren van de zangprestaties, wordt er veel aandacht besteed aan het ontdekken van de mogelijkheden van je stem.

Dit wordt geoefend door eenvoudige spelletjes en verhaaltjes die tot de verbeelding spreken.

Doel: De leerlingen kunnen laten horen wat de mogelijkheden van hun eigen stem zijn. Zij experimenteren met klanken, melodieën, ritmes, emoties in muziek, muzikale interpretaties en passen hun ontdekkingen toe. Daarnaast leren de leerlingen samen zingen, waarbij wordt gelet op het expressief zingen en het muzikaal reageren op elkaar.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn vocaal.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn inclusief organisatiekosten en eventuele kosten voor instrumententransport. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 1, 2

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
10 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
40 minuten

Financieel

Kosten
  • € 453,33 per groep
Aanbieder
Op school

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab en adviseur cultuureducatie
aheijne@hart-haarlem.nl