Zing't! (groep 3-4)


Aanbieders
MuziekLab

Zingen kan iedereen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Je stem is een instrument, net als een fluit of een piano, met oneindig veel mogelijkheden om muziek te maken. Hoe klinkt ‘vrolijk’, hoe klinkt de ‘lente’? En hoe klinken ‘vrolijk’ en de ‘lente’ samen? In deze zangmodule is er aandacht voor het zingen in een groep, improvisatie en stemvorming. Aan de hand van uitnodigende liedjes en improvisatiespelletjes gaan de leerlingen met de vakleerkracht op ontdekkingstocht.
De leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief te uiten, te luisteren naar elkaar, samen te werken, hun eigen geluid en dat van de ander te ontdekken, met respect voor elkaars uitingen. Een groot assortiment van liedjes in verschillende stijlen en talen brengt een rijke keuze met zich mee.

Desgewenst kunnen er liedjes rondom een bepaald thema worden ingestudeerd.

Doel: De leerlingen kunnen laten horen wat de mogelijkheden van hun eigen stem zijn. Zij experimenteren met klanken, melodieën, ritmes, emoties in muziek, muzikale interpretaties en passen hun ontdekkingen toe. Daarnaast leren de leerlingen samen zingen in verschillende stijlen waarbij wordt gelet op het expressief zingen, en het muzikaal reageren op elkaar.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn vocaal.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn inclusief organisatiekosten en eventuele kosten voor instrumententransport. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
10 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
40 minuten

Financieel

Kosten
  • € 453,33 per groep
Aanbieder
Op school

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab en adviseur cultuureducatie
aheijne@hart-haarlem.nl