WereldDrummen (groep 7-8)


Aanbieders
MuziekLab

De leerlingen leren de mogelijkheden van verschillende slaginstrumenten al spelend en experimenterend ontdekken. Ze spelen eenvoudige ritmes op een gevarieerde set slaginstrumenten bestaande uit djembe’s, conga’s, bongo’s en darbuka’s. De instrumenten worden verzorgd door het MuziekLab. Als speciaal onderdeel maken de leerlingen kennis met de cultuur van bepaalde instrumenten: waar komen ze vandaan, welke muziek wordt er op gespeeld? Er worden ook passende liedjes uit verschillende landen gezongen.

Aan het eind van de lessenreeks laten de leerlingen hun muzikale wereldreis horen tijdens een kleurrijk optreden.

Doel: Leerlingen van groep 7 en 8 verkrijgen inzicht in verschillende muzikale (klank)elementen en expressiemogelijkheden van verschillende etnische slaginstrumenten. Leerlingen leren gecompliceerde liedjes en ritmes in een ensemble en solistisch uit te voeren. Leerlingen leren op verschillende slaginstrumenten improviseren.

Leerlijn: deze module maakt deel uit van de leerlijn instrumentaal.

Voor MuziekLab-reeksen geldt een minimale afname van 120 minuten per lesdag per docent. De getoonde prijzen zijn inclusief organisatiekosten en eventuele kosten voor instrumententransport. Na bestellen ontvang je per e-mail een offerte met daarin de prijs.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Lessenreeks

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
10 lessen

Waar & wanneer

Tijd & Info

Duur
45 minuten

Financieel

Kosten
  • € 680,00 per groep
Aanbieder
Op school

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab en adviseur cultuureducatie
aheijne@hart-haarlem.nl