Verf, verhaal, fantasie!

Aanbieders
Frans Hals Museum

In het nieuwe Frans Hals Museum komen de Gouden Eeuw en het heden samen. Wat doen al die deftige mannen op een schuttersstuk? Zijn er ook kinderen te vinden op de schilderijen? En wat vertelt een kunstenaar van nu over schilderijen van vroeger?

In deze interactieve rondleiding ontdekken leerlingen op hoeveel verschillende manieren je naar kunst kunt kijken. Welk verhaal bedenk jij bij wat je ziet? Met een koffer vol spelletjes gaan de leerlingen met een museumdocent op stap. Ze leren onder woorden te brengen wat ze zien, en gebruiken hun eigen fantasie bij het kijken naar kunst. Ze leren meer over hoe een kunstenaar zijn verf en fantasie gebruikt om een verhaal te vertellen.

Doel: Leerlingen uit de middenbouw van het basisonderwijs maken kennis met het museum als fantasierijke plek voor kunst en verhalen. Ze maken kennis met basisbegrippen uit de kunst,
en verrijken hun woordenschat ook door te beschrijven wat ze zien en bij schilderijen hun eigen verhaal en betekenis te fantaseren.

Trefwoorden: kunst, museum, gouden eeuw, geschiedenis, op maat

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Frans Hals Museum vraagt vanuit school 1 begeleider op 5 kinderen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Museumbezoek

Classificatie

Disciplines
Erfgoed

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Frans Hals Museum