MoveArt

Aanbieders
Daniel Sandu

Hoe zouden bijvoorbeeld de personages van Rembrandts Nachtwacht dansen en bewegen als die in 2022 geschilderd zou zijn? Vóór en na het poseren.
Leerlingen proberen zich voorstellen wat de mensen op het schilderij al zittend hebben gezegd, over geluiden die bij het schilderij passen: gekletter van lansen, een blaffende hond. Hoe zouden de leerlingen geluiden in bewegingen kunnen vertalen, uitbeelden in een dansmoment.

Of hoe danst het Vrijheidsbeeld met de Eiffeltoren? Is dat mogelijk?! We zijn omringd door kunst en kunst prikkelt onze verbeelding. We worden geraakt door beelden, geluiden en woorden en die kunnen leerlingen inspireren om te bewegen.

We creëren samen een eigen, uniek dansend schilderij, beeldende kunst gebaseerd op hun ideeën en/of kunstwerken die ze kennen uit hun eigen straat, buurt of uit eigen stad.

Doel: Aan het eind van deze workshop zijn leerlingen bewust dat dansen betekent denken, durven en doen. En niet alleen nadoen!
Trefwoorden: Uitdagend, creativiteit, eigen ideeën en samenwerking, Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: De workshop wordt gegeven in de gymzaal/ het speellokaal. Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 6

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Dans
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
45 minuten
Aanbieder
Op school