Lilaluna Verteltheater op School

Aanbieders
Lilaluna Verteltheater

Welkom in de wondere wereld van Lilaluna Verteltheater! Het is een fantasierijke wereld vol mooie verhalen over verwende prinsessen, verlegen ridders, ondeugende zeemeerminnen, stoere bakkers, slimme eekhoorns en nog veel meer wonderlijke figuren.
Lilaluna speelt prachtige vertelvoorstellingen in heel veel verschillende thema’s. Alle verhalen zijn zelfgeschreven en worden op een enthousiaste en verbeeldende manier verteld.
Lilaluna – verkleed als het personage uit het verhaal - neemt de kinderen mee naar een andere wereld waar ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan!
Luisteren en kijken naar een voorstelling van Lilaluna is een heerlijk ontspannen moment voor kinderen én leerkrachten in een hectische schoolweek.
Daarnaast wordt de fantasie van de kinderen flink geprikkeld.

Lilaluna biedt de volgende voorstellingen aan:

  • Leeuwenmoed – Thema: vooroordelen
  • Het grote geheim van Ridder Rudolf – Thema: zelfvertrouwen - moed
  • Op zoek naar oma aarde – Thema: klimaatverandering - natuur – verantwoordelijkheid nemen
  • Help! Mijn oom is een piraat – Thema: Piraten - niet alles is wat het lijkt
  • Kerstvoorstellingen – Thema: kerst

Meer weten over de voorstellingen? Kijk op de website van lilaluna.nl. Alle voorstellingen met een hartje in de linker bovenhoek zijn te boeken via het Cultuurmenu. Mocht je geen voorstelling kunnen vinden in het thema dat je zoekt? Neem dan contact op om te kijken wat er mogelijk is.

Doel: Het primaire doel is om de fantasie -één van onze krachtigste eigenschappen- van de kinderen te stimuleren. Door te luisteren naar het verhaal spreken ze hun verbeeldingskracht aan. Daarnaast biedt het luisteren een moment van ontspanning en kunnen de kinderen even 'uitstaan'.
Trefwoorden: fantasie, thema, Speciaal Onderwijs (na overleg), op maat

Voorwaarden: Een stille ruimte. Er is een klein decor en daarom geen groot speelvlak nodig. Kinderen op stoeltjes of banken in een halve cirkel, 3 meter vanaf het speelvlak. Vooraf ontvang je een lesbrief met als thema "fantasie".

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Voorstelling op school

Classificatie

Disciplines
Verteltheater

Tijd & Info

Duur
40 minuten
Aanbieder
Op school