Het Gitaarlied

Aanbieders
Joost Dobbe

Met zang, muziek, ritme en rijm wordt uitgelegd waaruit een liedje bestaat en de leerlingen maken vervolgens samen met Joost hun eigen liedje! Singer-songwriter Joost Dobbe laat de kinderen beleven hoe het is om een liedje te bedenken. De kinderen leren de gitaar kennen, ervaren melodieën en mogen ook aan de snaren zitten. Met behulp van meeklappen en meestampen worden verschillende ritmes van liedjes duidelijk.

Na deze introductie wordt samen het Gitaarlied bedacht met behulp van een tekst die de kinderen mogen invullen met zelfbedachte rijmwoorden. Joost en de kinderen eindigen met het samen zingen van het Gitaarlied. En er mag gedanst worden!

Joost Dobbe is een zanger, gitarist en singer-songwriter die met veel energie en plezier muzieklessen geeft aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hij is voor iedere klas inzetbaar.
Vanuit zijn vakmanschap op het gebied van zingen, gitaarspelen en liedjes schrijven, geeft hij de verschillende soorten muzieklessen. Neem voor de mogelijkheden contact op. 

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de kinderen de gitaar als instrument ervaren: gehoord en gevoeld. Zij hebben ervaren hoe het is om samen muziek te maken en te rijmen. Met hun eigen en gezamenlijke creativiteit is een lied ontstaan.
Trefwoorden: muziek, gitaar, zang, ritme, rijm, songwriting, tekst, thema, Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: De workshop vindt plaats in het klaslokaal. Stoel/kruk zonder leuningen voor de workshopdocent, bureaus aan de kant en kinderen in een kring. Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 1, 2

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
45 minuten
Aanbieder
Op school