Lenteliedje

Aanbieders
Joost Dobbe

Wat gebeurt er allemaal tijdens de lente en hoe kunnen we daarover een liedje bedenken? Waaruit bestaat een liedje en wat rijmt er eigenlijk op lente? Joost Dobbe heeft een speciaal Lenteliedje geschreven dat nog niet helemaal af is. De kinderen mogen het liedje afmaken met rijmwoorden en helpen Joost een lied te schrijven met zang, gitaar, mondharmonica en tamboerijn! Ook is er ruimte om de bekende lenteliedjes te zingen die de kinderen op school hebben geleerd, mee te spelen met de tamboerijn en lekker op de muziek te dansen.

Joost Dobbe is een zanger, gitarist en singer-songwriter die met veel energie en plezier muzieklessen geeft aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hij is voor iedere klas inzetbaar.
Vanuit zijn vakmanschap op het gebied van zingen, gitaarspelen en liedjes schrijven, geeft hij de verschillende soorten muzieklessen. Neem voor de mogelijkheden contact op.

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de kinderen niet alleen geleerd wat de lente is en hoe je een liedje kunt bedenken, maar ook wat een gitaar is, hoe deze klinkt en wat de onderdelen ervan zijn.
Trefwoorden: lente, seizoenen, poëzie, muziek, rijmen, tekst, zingen, musiceren, ritme, thema, Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: stoel zonder leuningen / kruk. Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
45 minuten
Aanbieder
Op school