Plasticsoep is vies!

Aanbieders
Maya Mutlu

Per minuut belandt er een vrachtwagen vol afval in de oceanen. Straks zwemt er meer plastic dan vissen! Met deze multimedia workshop maak je een schilderij of een model voor een uitvinding met plastic afval. Zo helpen we aan het bewustwordingsproces en geven een tweede leven aan afval. Er ontstaan mooie werken met een ernstig verhaal. Zelfs in de ruimte zwerft er afval: straks is er geen blauwe maar een plastic planeet! Bij interesse kan deze workshop ook toegespitst op textiel. In dat geval maken we "textiel landschappen" verwijzend naar textiel(afval)bergen van ongewensde kleding. Als inspiratie kan er gelinkt worden met boeken zoals Juf Braaksel, Super Juffie of Boutje van de Rommelberg. Je werkt in groepjes omdat je soms toch een extra paar handen kan gebruiken.

Doel: Aan het einde van deze worshop heeft de leerling kennis genomen over plastic probleem en probeert oplossingsgericht te denken door samen te werken.
Trefwoorden: duurzaam, plasticsoep, klimaat, natuur, dieren, Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft. De school zorgt zelf voor: schone plastic afval, lijmpistool, eventueel textiel.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Beeldend
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Op school