Plasticsoep is vies!

Aanbieders
Maya Mutlu

Per minuut belandt er een vrachtwagen vol afval in de oceanen. Straks zwemt er meer plastic dan vissen! Met deze beeldende kunstles vragen we aandacht voor het probleem door samen te werken aan een mixed media kunstwerk. Zo helpen we aan het bewustwordingsproces en geven een tweede leven aan afval. Er ontstaan mooie werken met een ernstig verhaal. Zelfs in de ruimte zwerft er afval: straks is er geen blauwe maar een plastic planeet! Bij interesse kan deze workshop ook toegespitst op textiel. In dat geval maken we Maak een kunstwerk van plastic afval "textiel landschappen" verwijzend naar textiel(afval)bergen van ongewensde kleding.

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de leerlingen kennis opgedaan over het wereldwijde plastic probleem. De opgedane kennis kunnen ze omvormen tot een beeldtaal en werken ze in tweetallen aan een schilderij onder/boven zee, in de ruimte.. Door samen te werken leren ze naar elkaar luisteren en tot een idee komen.
Trefwoorden: duurzaam, plasticsoep, klimaat, natuur, dieren, Speciaal Onderwijs, op maat

Voorwaarden: Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft. De school zorgt zelf voor: schoon plastic afval, lijmpistool, eventueel textiel.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Beeldend
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Op school