Dans is een kunst

Aanbieders
Sophia Kienhuis

In deze workshop benaderen we dans als kunstvorm, waar we mee gaan experimenteren. Want in de dans heb je, net als in de muziek en beeldende kunst, allerlei verschillende stromingen. Naast het gebruikelijke streetdance, heb je vele vormen van moderne dans, mime, slapstick, dansfilms en danstheater.
Dans is een expressievorm waarbij je verhalen kunt vertellen zonder woorden en door op deze manier met dans te spelen kun je een bepaalde vrijheid ervaren. En dat is precies wat deze vernieuwende workshop beoogt. De workshop begint in de klas, met een aantal fragmenten van dans, die we als inspiratie gaan gebruiken om zelf vol in de creatie te stappen. Het wordt zien, het wordt proberen, het wordt zweten, het wordt uitdagend en we gaan hoogstwaarschijnlijk enorm genieten. Dit is echt even wat anders.

Doel: kennis opdoen over dans als vak en kunstvorm, experimenteren en jezelf presenteren.
Trefwoorden: Dans, kunst, thema, nieuw

Voorwaarden: De school beschikt over een speellokaal en/of gymzaal en een muziekinstallatie die muziek afspeelt van Ipod of CD. Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als je met minimaal 2 groepen inschrijft.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Dans
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Op school