Uit een potje

Aanbieders
Sophia Kienhuis

Een dans- en musicalworkshop over gevoelens en wat je daar mee aan moet, aan de hand van het prachtige prentenboek “Uit een potje” van Deborah Marcero.
In het verhaal wordt Benjamin bezocht door allerlei gevoelens, zoals angst (die als eerste op komt en als laatste weg sluipt), schaamte (als hij wordt uitgelachen), moeilijk te bedwingen enthousiasme, blijdschap (om een ballon) en teleurstelling als deze weg waait. Hij probeert zijn gevoelens in eerste instantie weg te stoppen, maar uiteindelijk barst het en komen alle gevoelens vrij. Benjamin blijft uit over in een prachtig landschap waarin al die gevoelens een plek hebben ‘en dat is werkelijk dat’.
In de dans- en musicalworkshop zullen de kinderen gevoelens beleven en spelen met dans, zang en spel. De workshop is een soort reis van de binnen- naar de buitenwereld en laat zien dat gevoelens mogen komen en gaan als het weer.

Doel: Dans gebruiken als onderzoeksmethode en expressiemiddel om gevoelens om te zetten in beweging.
Trefwoorden: gevoelens, emoties, dans, reis, dans, op maat

Bijzonderheden: Gebaseerd op het prentenboek “Uit een pot" van Deborah Marcero. De school beschikt over een speellokaal en/of gymzaal en een muziekinstallatie die muziek afspeelt van Ipod of CD. Een workshop van een kunstenaar/docent kan alleen worden toegekend als

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 1, 2

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Dans
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
45 minuten
Aanbieder
Op school