Sara’s Mysteries

Aanbieders
Sara de Monchy & STIP

Er zijn van die mysteries waar je maar nooit antwoord op krijgt. Over een mysterieus opgedoken Surinaams receptenboek waar de hele familie geheimzinnig over doet. Of over die vreemde bewoners van het kasteel in Frankrijk waar je vroeger op vakantie ging. Of dat leegstaande spookdorp in Marokko waar mama vandaan komt…
Sara de Monchy zoekt live met het publiek een speciaal, nog niet uitgezonden mysterie uit tot op de bodem. Het publiek bepaalt mee hoe het onderzoek gaat verlopen. Wordt opa geconfronteerd of is het beter via oma informatie los te peuteren? Inbreken of nog even afwachten? Een expert interviewen of toch zelf in de boeken duiken?
Kinderen mogen hun eigen mysteries meenemen naar de voorstelling. In het theater lost Sara samen met de kinderen enkele mysteries op.

Bijzonderheden: Van én met Sara de Monchy, door de Volkskrant uitgeroepen tot ‘podcasttalent van het jaar’ (2022).

Lesmateriaal
Leerlingen en leerkracht krijgen een pakket luister- en doe-opdrachten vol journalistieke onderzoekstechnieken en tips om een verhaal met spannende audiofragmenten te bedenken en vertellen.

Bijbehorende workshop
Te boeken via de Schuur: educatie@schuur.nl / 023-5173900. Kosten voor rekening van de school.

Locatie: Schuur
Trefwoorden: Muziektheater, podcast, familie, onderzoeken, avontuur

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Waar & wanneer

Periode
5 november 2024

Tijd & Info

Duur
70 minuten
Aanbieder
Schuur