Giselle

Aanbieders
De Toneelmakerij / DOX

Giselle is een van de beroemdste balletten ter wereld. De Toneelmakerij en DOX presenteren een actuele bewerking met songs, beats en hiphop voor de grote zaal. Een meeslepend verhaal over stardom en vriendschap, over samen dromen en strijden voor wat je het allerliefste wil.

Giselle en haar matties zijn een crew. Het pleintje is hun thuis, hier chillen ze, dansen ze en steunen ze elkaar als ze moeten dealen met onbetrouwbare ouders en drammende docenten. Maar op een dag komt queen bee Giselle niet opdagen en staat hun wereld op zijn kop. Heeft die mysterieuze jongen daar soms iets mee te maken? Dromen die werkelijkheid worden - kan dat echt?

De Toneelmakerij, met jarenlange ervaring in de grote zaal (1000+1 Nacht, De Toverfluit, As you like it) en DOX bundelen hun krachten. Vijfvoudig Krekelwinnaar Timothy de Gilde maakte eerder samen met Joachim Robbrecht en Dalton Jansen stampende jeugdvoorstellingen waarin dans en spel in elkaar overlopen. Nu brengen zij deze knallende ontmoeting tussen dans, tekst en live zang. Giselle is een moddervette viering van de chosen family.

Locatie: Stadsschouwburg Haarlem
Trefwoorden: klassieker, hiphop, vriendschap

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Waar & wanneer

Periode
2 december 2024

Tijd & Info

Duur
75 minuten
Aanbieder
Stadsschouwburg Haarlem