Het best bewaarde geluid ter wereld

Aanbieders
MaxTak

Tekst voor op de website De wereld zit vol geluiden. Je broertje smakt, je vader zingt onder de douche, de wind ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk?
De vader van Xip en Ys heeft een geluidslaboratorium waarin hij alle geluiden van de wereld verzamelt. Nu is hij op geluidsexpeditie en moeten Xip en Ys op het lab passen. Vooral op het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld dat niemand mag horen. Omdat hun vader wel goed is in verzamelen, maar niet in opruimen, wil Ys als verrassing alles gaan ordenen. Hoe langer hun vader wegblijft, hoe nieuwsgieriger Xip wordt naar de herkomst van de geluiden. Als er op een avond een onbekende bewaker verschijnt die Xip en Ys waarschuwt voor alle gevaren in de buitenwereld, wordt Ys nog bezorgder terwijl Xip meteen op onderzoek uit wil.

Lesmateriaal
Lesbrief en passend educatief programma dat op school kan worden gebruikt ter voorbereiding op het theaterbezoek én ter verdieping van de thema’s die tijdens de voorstelling aan bod komen.

Bijbehorende workshop
MaxTak heeft een uitgebreider educatie-programma waarbij een theater- en/of muziekdocent op school komt om voorafgaand aan de voorstelling met de leerlingen te werken.
Te boeken via de Schuur: educatie@schuur.nl / 023-5173900. Kosten voor rekening van de school.

Locatie: Schuur
Trefwoorden: Muziektheater, avontuur, humor, verbeeldingskracht, helden

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Waar & wanneer

Periode
7 januari 2025

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Schuur