Assepoester

Aanbieders
Het Balletorkest

Het Balletorkest neemt je mee in een muzikale vertelling van het beroemde spookje Assepoester. Het duizenden jaren oude verhaal speelt zich af op het schoolplein van nu. Waar lol wordt gemaakt, gespeeld, gepest en waar wordt gedroomd over de liefde.
Sergej Prokofiev schreef de spectaculaire muziek bij het sprookje voor symfonieorkest. Deze muziek, vol gekkigheid, humor en zwierige dansen brengt Assepoester van haar eenzame zolderkamer, via uitbundige verkleedpartijen naar het stralende middelpunt van het schoolfeest.

Het Balletorkest is hét orkest voor de dans in Nederland. Van klassieke balletten tot moderne meesterwerken en van muziekeducatie tot talentontwikkeling – Het Balletorkest beweegt de dans.
Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse muzikale partner van Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. Het orkest investeert daarnaast in de jongste generatie dansers, componisten en musici en werkt tevens al enige jaren samen met de Nationale Balletacademie.
Het Balletorkest speelt graag voor kinderen. Daarvoor ontwikkelt het regelmatig innovatieve – en prijswinnende – voorstellingen voor families en schoolklassen. Zoals Creatures (met ISH Dance Collective), Belle en het Beest en Zwanenmeer vertelconcert. Assepoester is de nieuwste voorstelling die het orkest voor kinderen heeft ontwikkeld.

Locatie: Phil
Trefwoorden: muziektheater, fantasie, sprookje, verteltheater

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Waar & wanneer

Periode
27 januari 2025

Tijd & Info

Duur
70 minuten
Aanbieder
Phil.