Alleen maar lieve jongens - incl. workshop

Aanbieders
HNTjong

Zeno is druk, praat veel te hard, heeft energie voor duizend en valt altijd op in de klas. Hij moet zich van de juf gaan gedragen en rustiger worden “zoals de meisjes”. Zeno snapt er niks van – misschien komt het wel omdat er bij hem thuis geen meisjes zijn. Het is gewoon hij, papa en pap. Zeno besluit: hij moet voor het einde van het schooljaar een moeder hebben. Eén van zijn vaders moet vanaf nu zijn moeder zijn. Zijn vaders hebben aan één blik genoeg en storten zich in de fantasiewereld van Zeno. In allerlei scènes rond het keukenblok, op zoek naar een moederfiguur, passeren verschillende type moeders, vaders, vriendjes en vriendinnetjes de revue. Zeno komt erachter dat er altijd wel wat te wensen is.
Theatermaker Loek de Bakker maakt opnieuw een voorstelling die de norm bevraagt: welk beeld hebben we van mannelijkheid?

Inclusief workshop
Voorafgaand aan de voorstelling ontvangen alle leerlingen een workshop in de klas. Maak je klaar voor een klassikale krachtmeting: 100 meter knuffelen of 1000 kilo stoeien? Kun je zachtjes brullen? Stoer huilen? En dansend marcheren? Een bootcamp die iedereen klaarstoomt om sterk de wereld in te gaan. Maar wat is sterk?

Locatie: Schuur
Trefwoorden: Muziektheater, humor, man-/vrouwbeelden, actueel, fantasierijk

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Waar & wanneer

Periode
25 februari 2025

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Schuur